Ελάτε να μετρήσουμε την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Η Βραδιά του Ερευνητή είναι μια γιορτή για την Επιστήμη και την Έρευνα,  που διοργανώνεται κάθε χρόνο την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη. Φέτος η Βραδιά Ερευνητή συμπληρώνει δέκα χρόνια ζωής και θα πραγματοποιηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου στο Κέντρου Πολιτισμού ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών αναλαμβάνει τη διοργάνωση, επιφυλάσσοντας πολλές επιστημονικές «εκπλήξεις» στους φίλους της επιστήμης και όχι μόνο! Η ομάδα iSPEX θα συμμετέχει σε αυτή την διοργάνωση με στόχο να ενημερώσει τους πολίτες για την ατμοσφαιρική ρύπανση, πως δημιουργείται, τι επιπτώσεις έχει στην καθημερινότητα μας στην πόλη και φυσικά πως μπορούμε να την μετρήσουμε. Όλα αυτά αποβλέπουν στην καλύτερη ποιότητα ζωής και την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών ( beyond-ispex.gr/ρύπανση/ ). Ελάτε να μας βρείτε και να μετρήσουμε παρέα τα αερολύματα την συσκευή iSPEX.

Από τις έξι το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τους ερευνητές, να ενημερωθεί για το ερευνητικό έργο τους, να πάρει μία γεύση από την καθημερινότητά τους και να χαρεί τη μαγεία της επιστήμης.

Κέντρο Πολιτισμού ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ του ΙΜΕ
Πειραιώς 254, Αθήνα
Είσοδος δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.renathens.gr/